Annas kärleksmums

Serverar: 25-30 portioner

Kärleksfullt strösslade kärleksmums passar på alla kaffekalas

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 4 dl socker
  • 4½ dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 6 msk kakao
  • 300 g smör
  • 2 dl vatten
  • 200 g choklad
  • Grlasyr
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk kokt kaffe
  • 200 g mörk choklad
  • Garnering
  • Strössel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°
    2. Vispa ägg och socker pösigt.
    3. Blanda mjölet, bakpulver och kakao i en skål. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
    4. Smält smöret, blanda med vattnet och rör ner i smeten. Häll i en pappersklädd långpanna.
    5. Grovhacka chokladen och strö över smeten.
    6. Grädda kakan i ca 15 minuter. Den ska vara lite kletig, prova med en sticka. Låt svalna.
    7. Glasyr: Koka upp grädden, häll i kaffet. Finhacka chokladen och rör i den.
    8. Låt glasyren svalna något och bre den över kakan. Strö över strössel och skär i rutor.
    9. Lycka till! Njut

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    15-30
    5

    Kommentarer (2)

    bikbok 11 september 2009

    Mums så gott det var länge sedan jag åt denna kaka, låter gott med choklad i glasyren :)

    Nickegbg 14 augusti 2011

    Herregud vad gott det blev! Använde mörk rom istället för kaffe. Nästa gång gör jag nog lite mer glasyr.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben