Annas strösselmuffins med ananas

Serverar: 12 portioner

Dessa muffins får sin härliga smak och saftighet från ananasen. Det färgglada strösslet ovanpå gör dem till en vacker färgklick på kaffebordet.

Ingredienser

  • 75 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 2½ dl strösocker
  • Ca 440 g krossad ananas
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • Glasyr
  • 25 g smör eller margarin
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk kakao
  • Garnering
  • Karamellströssel
  • Tillbehör
  • Muffinspanna eller 12 muffinsformar av papper
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Smält matfettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt matfett och mjöl blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet.
    2. Smörj muffinspannan lätt med matfett eller ställ ut muffinsformar på en plåt. Fyll med smet till 3/4. Grädda bakverken mitt i ugnen ca 18 minuter.
    3. Låt bakverken svalna något innan de lyfts ur muffinspannan. Låt dem kallna på ett galler.
    4. Gör glasyren. Smält matfettet. Tillsätt florsocker och kakao. Rör till en slät glasyr. Bred glasyren på muffinsen. Strö över karamellströssel. Låt glasyren stelna. Om muffinsen ska frysas in så är det bättre att vänta med att glasera och garnera dem tills de ska serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Ergilwen 14 juli 2009

    Jag upptäckte att det inte står när man ska ha i ananasen. Jag tar för givet att det är i smeten, men rätta mig gärna om jag har fel...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben