Annicas Exotiska kålröra

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 20 minuter

Detta recept är mitt eget och skapades i går.

Ingredienser

  • 200-250 g skinka
  • 250 g vit kål
  • 1 st röd paprika
  • 1 st grön paprika
  • 2-3 stora potatisar
  • 1 st gul lök
  • 1 st Banan
  • 1-1½ tsk salt
  • 1 krm kryddpeppar
  • 1 tsk mörk sirap
  • 1 knippe persilja
  • Instruktioner

    1. Dag 1 : Koka potatisen i saltat vatten. När potatisen är mjuk, låt den kallna och ställ den sedan i kylskåpet.
    2. Dag 2: Sätt på plattan och ta fram en teflongryta. Lägg smör eller matolja i kastrullen.Strimla kålen fint och häll kålen i kastrullen. Skär skinkan,löken,potatisen och paprikan i små kuber. Tillsätt dem i grytan samt saltet och kryddpeppar. Stek och rör om med en träslev eller trägaffel tills de börjar bli gyllenbruna och kålen mjuknat. Skala bananen och skiva den i fina skivor och häll dem i grytan! Stek i ca fem minuter och tillsätt sedan sirapen. Rör om och stek röran i ytterligare 5 minuter. Garnera med lite hackad persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Kocken_Annica 29 december 2008

    Glöm inte att skala potatisen ifall ni inte skalade potatisen förrän ni kokade dem.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben