Annicas saftiga morotsbröd

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

Barnens favoritbröd. Enkelt att göra.

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 25 g rumstemperat smör
  • 2 tsk salt
  • 2 msk honung eller ljus sirap
  • 3 dl rårivna morötter
  • 13-15 dl vetemjöl
  • Pensling
  • Uppvispat ägg
  • ½ dl solroskärnor
  • Vallmofrön
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken fingervarm, 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Rör om så jästen löser sig.
    2. Tillsätt övriga ingredienser samt det mesta av mjölet. Arbete till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
    3. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta degen smidig. Eventuellt behövs mera mjöl. Dela degen i cirka 20 portionsbullar.
    4. Forma till bullar och lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt. Låt dem jäsa under bakduk i cirka 20 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
    5. Pensla med ägg och strö över solroskärnor eller vallmofrön.
    6. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter.
    7. Låt bröden svalna under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lillawe 8 oktober 2009

    Hej och tack för ett gott och saftigt bröd!! Lite kladdig deg, men annars jätte gott!!//lillawe

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben