Annorlunda potatissallad

Serverar: 6 portioner

Tid: 20 minuter

Jättegod och fräsch potatissallad med bl a valnötter och parmesan. Viktväktarrecept.

Ingredienser

  • 1 ½ kg kokt kall potatis
  • 20 ruccolablad
  • 5 soltorkade tomater
  • 2 msk olja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 10 valnötter
  • 20 g parmesanost (ej riven)
  • Instruktioner

    1. Lägg tomaterna i blöt. Skär potatisen i bitar och lägg i en skål. Blanda med ruccola. Skär tomaterna i strimlor och vänd ner. Blanda samman olja, vinäger, senap, peppar och salt i en skål och häll det över potatissalladen. Grovhacka valnötterna och blanda ner dem. Hyvla parmesanosten eller grovriv den och rör försiktigt ner den i potatissalladen.
    2. Servera tillsammans med kött, fisk eller fågel eller som ensamrätt.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    kesk 25 juni 2009

    Denna potatissallad låter god!

    virre66 26 juni 2009

    Den här ska jag testa ikväll! :-)

    marielotta 2 augusti 2009

    Hej, denna potatissallad "låter" inte bara god. Den är faktiskt det :) Kommer säkert att göra denna fler gånger. Skönt att variera och inte ha en massa gräddfil, majonäs i salladen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben