Anns kasslergratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Kanongod gratäng

Ingredienser

  • 9 stora potatisar i skivor
  • 700 g kassler i strimlor
  • 2 stora purjolökar i strimlor
  • 1 burk á 227 g ananas i bitar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Riven ost
  • Sås
  • 5 dl vispgrädde
  • 4 dl créme fraiche 34%
  • Felix chilisås
  • Chilipeppar
  • Chilipulver
  • Ananasspad
  • Instruktioner

    1. Börja med att smöra en långpanna med höga kanter.
    2. Blanda ihop alla ingredienser till såsen, ta i så mycket chilisås att såsen får en mörkare rosa färg samt chilipeppar, chilipulver och ananasspad efter smak.
    3. Lägg i hälften av potatisskivorna i långpannan, salta och peppra. Lägg därefter i all kassler, purjolök och ananas och häll på nästan all sås.
    4. Sedan läggs resten av potatisskivorna överst så att allt täcks, salta och peppra samt häll över resten av såsen.
    5. Strö riven ost över och gratinera i mitten av ugnen ca 1,5 timme, lägg över folie efter behov.
    6. Serveras med en grönsallad

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Anntorn 2 november 2009

    Perfekt bjudmat, går bra att göra färdig dagen innan och bara värmas upp innan servering.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben