Anns mandelsnitt

Serverar: 20-25 portioner

Detta recept har jag totat ihop själv för länge sedan. Jättegoda!

Ingredienser

  • Deg
  • 150 g margarin
  • 1 dl strösocker
  • 1 äggula
  • 3 dl vetemjöl
  • Mandelsmet
  • 200 g mandelmassa
  • 3 äggvitor
  • Garnering
  • Hallon- eller jordgubbssylt
  • Mandelspån
  • Instruktioner

    1. Rör ihop margarin och strösocker, tillsägg äggulan och vetemjölet. Låt degen vila en stund i kylen.
    2. Riv mandelmassan på rivjärn och blanda med äggvitorna till en jämn smet. Dela degen i två delar.
    3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och kavla ut varje degbit till en plåtlängd, ca 10 cm bred. Nyp in kanterna, så att längderna blir ca 7 cm breda. Bred på ett tunt lager sylt och därefter mandelsmeten. Strö mandelspån över.
    4. Grädda längderna i 175º i ca 20 minuter. Låt längderna svalna lite innan de skäres i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben