Detta recept har jag totat ihop själv för länge sedan. Jättegoda!
Ingredienser
Deg
150 g margarin
1 dl strösocker
1 äggula
3 dl vetemjöl
Mandelsmet
200 g mandelmassa
3 äggvitor
Garnering
Hallon- eller jordgubbssylt
Mandelspån
Instruktioner
Rör ihop margarin och strösocker, tillsägg äggulan och vetemjölet. Låt degen vila en stund i kylen.
Riv mandelmassan på rivjärn och blanda med äggvitorna till en jämn smet. Dela degen i två delar.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och kavla ut varje degbit till en plåtlängd, ca 10 cm bred. Nyp in kanterna, så att längderna blir ca 7 cm breda. Bred på ett tunt lager sylt och därefter mandelsmeten. Strö mandelspån över.
Grädda längderna i 175º i ca 20 minuter.
Låt längderna svalna lite innan de skäres i bitar.