Mandelsnitt

Serverar: 25 portioner

Goda kakor!!

Ingredienser

  • 125 g smör (eller margarin)
  • ½ dl strösocker
  • 1 äggula
  • 2 msk kakao
  • 3 dl vetemjöl
  • Maräng
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl sötmandel
  • Garnering
  • 50 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Arbeta ihop smör, strösocker, äggula, kakao och vetemjöl till en deg. Dela degen i två bitar och rulla ut till längder som är lika långa som plåten. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.
    2. Maräng: vispa äggvitorna till ett hårt skum. Mal sötmandeln. Rör ner strösocker och den malda mandeln i de vispade äggvitorna. Fördela marängen över längderna och grädda i 15 minuter. Låt längderna svalna något och skär dem sedan i bitar.
    3. Smält chokladen över vattenbad eller i mikron och ringla chokladen över snittarna. Låt chokladen stelna.
    4. Ät kakorna och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben