Gröna mandelsnittar

Serverar: 20 portioner

I den här härliga mandelkakan används den söta och goda pistaschmandeln som garnering.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk florsocker
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 75 g mandelmassa
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ ägg
  • Några droppar grön hushållsfärg
  • Pensling
  • ½ ägg
  • Garnering
  • ½ dl hackad pistaschmandel, ca 30 g
  • Instruktioner

    1. Hacka samman mjöl, florsocker och matfett skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare. Tillsätt ägget. Arbeta snabbt samman allt till en deg. Linda in degen i plastfolie. Låt den vila i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Gör fyllningen: Riv mandelmassan fint på rivjärn eller med matberedarens rivskiva. Lägg mandelmassan i en skål. Tillsätt matfett, mjöl och ägg. Färga mandelsmeten lätt grön med hushållsfärg.
    3. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje degbit till en smal rektangulär platta, ca 6x40 cm.
    4. Lägg mandelfyllningen i klickar mitt på degplattorna. Rulla ihop plattorna. Forma dem till släta rullar. Skär var rulle i 10 bitar, ca 4 cm breda.
    5. Lägg bitarna med skarven nedåt på en bakpappersklädd plåt. Pensla kakorna med uppvispat ägg. Strö över hackad pistaschmandel. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben