Ansjovispaj med sting

Serverar: 4-5 portioner

En dryg och frestande god rätt som platsar vid de flesta tillfällen. Ska du laga till många, gör en större sats i långpannan.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk basilika
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 3 uppvispade ägg
  • 1 ½ dl keso
  • 1 ½ dl gräddfil
  • 2 burkar ansjovisfiléer à 100 g
  • 1 hackad gul lök
  • ½ tsk italiensk salladskrydda
  • 1 msk vetemjöl
  • 3½ dl riven ost
  • Tillbehör
  • Paprikaringar
  • Ansjovisfiléer
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen och låt vila svalt ca 1 timme. Kavla ut degen på mjölat underlag och tryck ut degen i en osmord pajform eller annan ungsfast form. Förgrädda pajskalet i ugn 200 grader ca 10 minuter.
    2. Blanda i en skål de lätt uppvispade äggen, keso, gräddfil, avrunnen ansjovis skurna i bitar, ansjovisspad, lök, salladskrydda, ca 2-2½ dl ost och mjölet. Rör om väl.
    3. Spara några ansjovisfilèer till garnering.
    4. Bred ut fyllningen i det förgräddade pajskalet och strö över den resterande osten. Grädda i ugn 200 grader ca 35 minuter. Ta pajen ur ugnen och garnera med paprikaringar och ansjovis. Servera pajen varm med en sallad till

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben