En dryg och frestande god rätt som platsar vid de flesta tillfällen. Ska du laga till många, gör en större sats i långpannan.
Ingredienser
Pajdeg
100 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl
2 krm salt
1 krm peppar
1 tsk basilika
3 msk kallt vatten
Fyllning
3 uppvispade ägg
1 ½ dl keso
1 ½ dl gräddfil
2 burkar ansjovisfiléer à 100 g
1 hackad gul lök
½ tsk italiensk salladskrydda
1 msk vetemjöl
3½ dl riven ost
Tillbehör
Paprikaringar
Ansjovisfiléer
Instruktioner
- Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen och låt vila svalt ca 1 timme. Kavla ut degen på mjölat underlag och tryck ut degen i en osmord pajform eller annan ungsfast form.
Förgrädda pajskalet i ugn 200 grader ca 10 minuter.
- Blanda i en skål de lätt uppvispade äggen, keso, gräddfil, avrunnen ansjovis skurna i bitar, ansjovisspad, lök, salladskrydda, ca 2-2½ dl ost och mjölet. Rör om väl.
- Spara några ansjovisfilèer till garnering.
- Bred ut fyllningen i det förgräddade pajskalet och strö över den resterande osten.
Grädda i ugn 200 grader ca 35 minuter. Ta pajen ur ugnen och garnera med paprikaringar och ansjovis.
Servera pajen varm med en sallad till
Liknande recept
Kommentarer (0)