Ansjovispaj

Serverar: 4 portioner

God!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 purjolök
  • 2 msk smör
  • 1 liten burk ansjovisfiléer, ca 50 g
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • ansjovisspadet
  • Instruktioner

    1. Hacka samman mjöl och smör. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den ligga i kylen ca 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Strimla purjolöken. Fräs den i smör i en stekpanna.
    4. Ta vara på ansjovisspadet. Skär ansjovisfiléerna i bitar. Vispa ihop ägg, grädde och ansjovisspad.
    5. Tryck ut degen i en pajform som rymmer ca 1 1/2 liter, helst med löstagbar kant. Nagga degen med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ugnen ca 15 minuter.
    6. Lägg purjo och ansjovis i pajskalet. Häll äggstanningen över. Grädda i ugnen ca 30 minuter.
    7. Servera med sallad.
    8. Går bra att frysa.

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    6-8
    2

    Kommentarer (1)

    Xsisser 22 augusti 2012

    Såg väldigt gott ut! Jag ska testa göra denna på fredag så jag kan bjuda bekanta på lite tilltugg vid kräftkalaset. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben