Ansjovispaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En annan version av Janssons.

Ingredienser

  • 3½ dl vetemjöl
  • 150 g kallt smör
  • 2 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 2 gula lökar
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • 1 burk ansjovis à 100-125 g + lite spad
  • 100 g riven ost
  • 1 knippe hackad dill
  • 3 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 1-3 tsk ansjovisspad
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    Blanda snabbt samman degen i en matberedare eller för hand. Kavla ut degen och lägg i en form, ca 23 - 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Ställ kallt minst 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka och stek löken mjuk i smör, krydda med salt och peppar. Låt svalna något. Nagga och förgrädda pajskalet ca 10 min. Fördela ansjovis och lök i pajskalet. Strö över riven ost och dill. Vispa samman ägg, crème fraiche och 1-3 tsk ansjovisspad. Krydda med salt och gärna vitpeppar. Häll äggstanningen över fyllningen och grädda i 200 grader ca 35 min tills fyllningen stannat. Garnera ev med mera dill.

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben