Krämig ansjovispaj

Frasigt skal med en härligt krämig fyllning. Det här är en riktigt läcker paj som passar till påskens buffé.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 1 burk ansjovis, 125 g
  • 1 rödlök
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 150 g västerbottensost
  • Garnering
  • 1 hårdkokt ägg i skivor
  • 3-4 ansjovisfiléer
  • 3-4 kaprisbär
  • Instruktioner

    1. Arbeta samman ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en form, ca 25 cm i diam. Låt vila kallt 30 min. Förgrädda pajskalen mitt i ugnen i 225º i ca 10 min.
    2. Skär ansjovisen i bitar, spara 3-4 filéer till garnering. Skala och finhacka löken. Vispa samman ägg, grädde och mjölk. rör ner ansjovis och lök. Häll blandningen i pajskalet. Riv osten och strö den över fyllningen.
    3. Grädda mitt i ugnen tills fyllningen är fast och ytan har fått fin färg, ca 30 min. Garnera pajen enligt egen fantasi med ingredienserna enligt ovan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben