Ansjovispaj á la Nennes

Serverar: 4 portioner

Matig paj med kokt färskpotatis och ansjovis! Gott att äta till jul-, påsk- och midsommar!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl fullkornsvetemjöl
  • 165 g smör eller margarin
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 10-12 kokta kalla färskpotatisar
  • 1 burk ansjovis (100 g)
  • 3 msk finhackad dill
  • 1 finhackad rödlök
  • Äggstanning
  • 4 ägg
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 1½ msk ansjovisspad
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl riven lagrad ost
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Mixa fullkornsvetemjöl och smör/margarin till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylen 20 minuter.
    2. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en pajform, ca 24 cm i diameter.
    3. Kavla ut degen i pajformen, nagga botten och förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10 minuter.
    4. Skiva kokt färskpotatis tunt och lägg i pajskalet.
    5. Låt ansjovisfiléerna rinna av, men spara lite spad till äggstanningen. Lägg ansjovisfiléerna i pajskalet.
    6. Finhacka rödlöken och dillen.
    7. Blanda halva mängden hackad rödlök med all dill och lägg i pajskalet.
    8. Vispa ihop äggstanningen och häll över pajen.
    9. Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter tills pajen fått fin färg och stannat helt.
    10. Garnera med resterande mängd hackad rödlök och dillvippor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben