Ansjovispaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Har inte provat den själv men det blir nog i påsk

Ingredienser

  • 150 gr smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
  • 300 gr kokt kall potatis
  • 1 liten skivad gul lök
  • 1 pkt fryst dill
  • ca 100 gr ansjovisfileér i bitar
  • 3 ägg
  • 3 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Knåda ihop smör,vetemjöl och vatten. kavla ut och lägg i smord pajform. Nagga och ställ kallt 20 minuter. Förgrädda 5-10 minuter i ugnen 200 grader.
    2. Varva lökringar, dill och ansjovis i pajformen och varva sen potatisskivorna ovanpå. Vispa ihop ägg, grädde och lite salt och peppar och häll överst i pajformen. Grädda ca 40 minuter i ugnen 200 grader.

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben