Ansjovispaj

Serverar: 4-6 portioner

Utmärkt vickningspaj, god till lunch eller som entrérätt till en liten drink!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 1 skivad gul lök eller röd lök
  • 1 strimlad purjolök
  • 1-2 msk smör eller margarin
  • 1-2 askar ansjovisfiléer à 125 g
  • 1 krm krossad kryddpeppar
  • 2 krm svartpeppar
  • 4 ägg
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl riven ost
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Hacka smöret i vetemjölet, tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen.
    2. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt den stå kallt ca 30 minuter.
    3. Fräs lök- och purjostrimlor mjuka utan att de tar färg. Lägg detta och de avrunna ansjovisfiléerna i pajskalet.
    4. Vispa samman ägg, gräddfil, mjölk, ost, salt och kryddor. Häll över äggstanningen.
    5. Grädda nederst i ugnen (225 gr) i ca 45 minuter. Servera pajen nygräddad eller uppvärmd.

    Liknande recept

    4.5
    40 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben