Anticuchos-grillspett från peru

Typisk peruansk snabbmat som mat äter på gatan. Vill man inte använda oxhjärta, vilket är svårt att få tag på här kan man använda nötkött. Jag har även använt kycklinghjärta med gott resultat. Äts med majs och peruansk löksallad som också finns bland mina recept.

Ingredienser

  • 2 kg oxhjärta
  • 2 msk finhackad färsk chilipeppar
  • ½ dl pressad vitlök
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 ½ dl rödvinsvinäger
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär hjärtana i ca 2-3 cm fyrkanter. Blanda alla ingredienser och låt marinera i ett dygn.
    2. Trä upp köttet på grillspett, pensla med lite olja och marinaden. Grilla tills köttet är helt genomstekt. Äts med kokt potatis och majskolvar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben