Ceviche på lax

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Ceviche är Perus motsvarighet till vår inlagda sill. Testa den här varianten med lax. Lika god som förrätt på vintern, som huvudrätt en varm sommardag.

Ingredienser

  • 400 g laxfilé (kan frysas ett par dar innan tillagning)
  • ½ gul lök, som skärs i små fyrkanter
  • 2 ½ dl färsk juice av lime
  • 1 ½ dl färsk apelsinjuice
  • 4 plommontomater, mogna som skärs i små fyrkanter
  • 2 finskurna jalapeños
  • Färsk koriander, hackad
  • 3 tsk extra fin olivolja
  • Salt
  • 1 avocado, mogen
  • Instruktioner

    1. Ta bort skinn och ben från laxfilén. Skär i små fyrkantiga bitar. Lägg i en stor skål av glas eller rostfritt. Tillsätt lök, juice av lime och apelsin och rör om väl. Täck och ställ i kylskåp minst fyra timmer, gärna över natten.
    2. Innan fisken serveras häll bort överflödig juice från skålen. Tillsätt tomater, jalapeno, hackad koriander och olivolja och rör väl. Blanda i en nypa havssalt.
    3. Dela avocadon och skär i små fyrkantiga bitar. Lägg avocadobitarna i skålen och rör försiktigt.
    4. Cevichen kan serveras i små glasskålar eller på små fat. Kan serveras med små chips av tortillatyp. Eller kanske med färsk potatis en varm sommardag.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben