Ceviche är en fiskrätt från Peru. Man låter fisken marinera i limejuice och chili och den friska smaken från limen kan man gärna balansera med att servera sötpotatis till.
Ingredienser
200 g benfri vit fisk, tex. Torsk, hälleflundra, rödspätta
200 g räkor med skal
1 chilifrukt
Färsk koriander
Salt
Peppar
1 rödlök
4 limefrukter
1 citron
2 stora sötpotatisar, ca 300 g
Instruktioner
Skär fisken i bitar, ca 2x2 cm. Skala räkorna och lägg tillsammans med fisken i en skål. Dela, kärna ur och skär chilin i tunna skivor. hacka koriander och skär rödlöken i tunna halvmånar.
Pressa saften ur limen och citronen och blanda allt tillsammans med fisken och räkorna. Salta och peppra.
Låt stå ett par timmar i kylskåpet, gärna över natten.
Rör om några gånger så att citrusjuicen kommer åt överallt.
Skala sötpotatisen och skär den i bitar, ca 2x2 cm. Koka den mjuk i lättsaltat vatten.
Ta ut cevishen ur kylskåpet och smaka av med mer salt. Det behövs en del salt för att balansera syrligheten från limen.
Lägg upp på tallrikar.