Matmuffins med zucchini, soltorkade tomater och fetaost
Serverar: 8 portioner
Dessa muffins har en tillsats av quinoa, ett sädesslag som ursprungligen kommer från Perus Inka- cicilisation.
Det innehåller ett komplett vegetariskt protein och viktiga aminosyror. De små frönen är väldigt nyttiga.
Ingredienser
5 dl vetemjöl
3 ½ dl grahamsmjöl
3 tsk bakpulver
1 ½ dl quinoa
1 tsk salt
3 ägg
2 ½ dl vatten
1 ½ dl naturell yoghurt
1 dl olivolja
50 g färsk spenat
200 g fetaost i tärningar
1 liten zucchini
8 st soltorkade tomater, blötlagda i vatten och olja
Instruktioner
Blanda de torra ingredienserna i en skål och ställ åt sidan.
Vispa äggen ordentligt, rör i vatten, yoghurt och olivolja.
Riv spenaten i stora bitar, skär zucchinin i tunna skivor.
Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och rör i äggblandningen, spenaten och osten. Spara några osttärningar till garnering.
Fördela smeten i smorda formar strax under formkanten.
Stick ner några zucchiniskivor och en tomat till hälften i varje muffins.
Garnera med resten av osten och grädda i 25-30 minuter för stora muffins och något kortare tid för de små.