Matmuffins med zucchini, soltorkade tomater och fetaost

Serverar: 8 portioner

Dessa muffins har en tillsats av quinoa, ett sädesslag som ursprungligen kommer från Perus Inka- cicilisation. Det innehåller ett komplett vegetariskt protein och viktiga aminosyror. De små frönen är väldigt nyttiga.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 3 ½ dl grahamsmjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 ½ dl quinoa
  • 1 tsk salt
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl vatten
  • 1 ½ dl naturell yoghurt
  • 1 dl olivolja
  • 50 g färsk spenat
  • 200 g fetaost i tärningar
  • 1 liten zucchini
  • 8 st soltorkade tomater, blötlagda i vatten och olja
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna i en skål och ställ åt sidan. Vispa äggen ordentligt, rör i vatten, yoghurt och olivolja. Riv spenaten i stora bitar, skär zucchinin i tunna skivor. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och rör i äggblandningen, spenaten och osten. Spara några osttärningar till garnering.
    2. Fördela smeten i smorda formar strax under formkanten. Stick ner några zucchiniskivor och en tomat till hälften i varje muffins. Garnera med resten av osten och grädda i 25-30 minuter för stora muffins och något kortare tid för de små.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben