Matmuffins med fetaost & tomat

Serverar: 8 portioner

Du kan använda crème fraiche istället för turkisk yoghurt.

Ingredienser

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 1/4 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • 2 små ägg
  • 1/4 dl olivolja
  • 1 ½ dl turkisk yoghurt
  • Fyllning
  • 3 msk soltorkade tomater, strimlade eller hackade
  • ½ -1 dl smulad fetaost
  • Instruktioner

    Blanda mjölet med salt och bakpulver. Vispa ihop ägg, olja och yoghurt. Rör ner det i mjölet och rör smeten slät. Lägg ca 1 msk smet i varje form (av amerikansk modell, mellanstor) och lägg sedan i fyllningen, ca 3 bitar ost per muffins + tomat. Toppa med resterande smet. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader, ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben