Antons kyckling.

Serverar: 4 portioner

Den här goda kycklingrätten har vi fått av 8-årige Anton. Härlig kyckling och morötter i en mild gräddsås, smaksatt med balsamvinäger, är en perfekt rätt som uppskattas av både vuxna och barn.

Ingredienser

  • 4 st kycklingbröstfiléer
  • 2 msk olivolja
  • 4 st morötter
  • 0,5 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyfta
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • 1 st färsk basilika, kruka
  • Tillbehör
  • Sallad
  • Ris eller kokt potatis
  • Instruktioner

    Skär kycklingfiléerna i små bitar, ca 2x2 cm. Skala och skär morötter och lök i mindre bitar och hacka vitlöken. Bryn kyckling tillsammans med vitlök i olja, lägg i morötter och lök och stek några minuter. Tillsätt vitt vin och grädde. Låt koka under lock ca 15 min. Tillsätt balsamvinäger och smaka av med salt och peppar. Grovhacka basilika och strö över kycklingen. Servera med sallad och ris eller kokt potatis

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    marielotta 5 december 2008

    Hej, har haft Antons kyckling till middag idag, och den föll mig inte riktigt i smaken. Inte barnen heller. Vill inte på något sätt avskräcka någon, för man har ju olika smak. Tror inte att jag tycker om mat med vin i... Men tack iallafall för inspiration. Man blir ju så trött på sitt egna vanliga och ombyte förnöjer.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben