Apelsin- och chokladmuffins med mandelgrädde

Serverar: 15 portioner

Apelsin och choklad smakar väldigt gott ihop och kombinerat med mandelgrädde blir muffinsen oemotståndliga!

Ingredienser

  • 200 g smör, mjukt
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 1½ dl filmjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • 1½ tsk bakpulver
  • Rivet skal av ½-1 apelsin
  • ½ dl pressad apelsinsaft
  • Mandelgrädde
  • Ca 3 dl vispgrädde
  • Ca 150 g mandelmassa
  • Eventuellt en skvätt apelsinlikör (Cointreau)
  • Garnering
  • 1 apelsin
  • Lite riven mandelmassa
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Rör smör och socker slätt. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning och sedan filmjölken. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner det i smeten med apelsinskal och apelsinsaft. Fördela smeten till 3/4 i muffinsformar, gärna ställda i en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter. Låt svalna.
    3. Mandelgrädde: Vispa grädden. Smaksätt med riven mandelmassa och eventuellt lite cointreau.
    4. Lägg en klick grädde på varje muffins och garnera med tunnskuren apelsin och lite mandelmassa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben