Apelsinbrässerad brysselkål med feta och pinjenötter

Serverar: 4 portioner

Gott tillbehör på julbordet.

Ingredienser

  • Ett nät brysselkål
  • 2 schalottenlökar
  • 2 apelsiner, saft från (ca 2 dl)
  • 1 dl vatten
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 150 g fetaost
  • 1 dl pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Skala av de yttersta skalen på brysselkålen. Skala och skär schalottenlökarna i ringar.
    2. Hetta upp en vid kastrull med smör och rapsolja. Fräs löken mjuk och låt sedan kålen fräsa med i ett par minuter. Slå på apelsinsaft samt vatten och låt koka till vätskan kokat bort och kålen känns mjuk. Tillsätt eventuellt mer vätska om det behövs. Det gör inget om kålen får lite färg på slutet, så höj gärna värmen den sista stunden. Smaka av med salt och peppar.
    3. Rosta pinjenötterna i en het och torr stekpanna tills de fått fin färg.
    4. Lägg upp den bräserade brysselkålen på ett fat och smula fetaost över. Avsluta med pinjenötter och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben