Apelsincupcakes från Mellanöstern

Serverar: 12 portioner

Smarriga cupcakes med blodapelsinkräm!

Ingredienser

  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl fin semolina
  • 50 g mald mandel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2 dl strösocker
  • 125 g smält osaltat smör
  • 2 ägg, lätt uppvispade
  • ¾ dl mjölk
  • Apelsinkräm
  • 2 äggulor
  • 1 ägg
  • ½ dl strösocker
  • 2 tsk finrivet blodapelsinskal
  • ½ dl pressad blodapelsinsaft
  • 75 g osaltat smör
  • Pynt
  • Pistaschmandel att dekorera med
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader och placera 24 små pappersformar i en muffinsplåt eller på en vanlig bakplåt.
    2. Blanda siktat mjöl, bakpulver, semolina (finmalet durumvetemjöl), mandel, kardemumma och socker i en skål. Vispa samman smör, äggvisp och mjölk i en skål för sig och häll sedan blandningen i de torra ingredienserna och blanda väl.
    3. Fördela smeten i formarna och grädda kakorna i 10-12 min. Kontrollera med en provsticka att de är färdiga i mitten. Låt dem sedan kallna på galler.
    4. Vispa samman äggulor, ägg, socker och apelsinskal i en kastrull. Tillsätt apelsinsaft och smör och vispa blandningen till en tjock kräm över låg värme. Häll den i en skål och låt den kallna i kylskåp. Bred den sedan över kakorna och dekorera med pistaschmandlar.

    Liknande recept

    5
    3 h 20 min
    20
    3
    20 min
    2-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben