Sega rosenkakor

Serverar: 25 portioner

Romantisk kaka med rosendoft. Rosenvatten hittar du i butiker med mat från Mellanöstern eller beställ från Stockholm Eter & Essensbutik.

Ingredienser

  • 100 g sötmandel
  • 3/4 dl kokosflingor
  • 2 dl florsocker
  • ½ msk rosenvatten
  • 2 äggvitor
  • 1 msk strösocker
  • Citron- och rosensmörkräm
  • 125 g rumstempererat smör
  • 3½ dl florsocker
  • Rivet skal av 1 citron
  • ½ msk saft av citron
  • 1 krm rosenvatten
  • Eventuellt några droppar röd hushållsfärg, för rosa smörkräm
  • Instruktioner

    1. Skålla och skala mandeln. Ställ hälften åt sidan till smörkrämen. Mixa resten med kokosflingor, florsocker och rosenvatten.
    2. Vispa äggvitorna ganska fasta. Strö över strösockret och vispa vitorna riktigt hårda. Rör försiktigt ner mandelmixet.
    3. Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper på plåtar.
    4. Klicka ut cirka 50 rundlar på bakplåtspappret. Låt vila cirka 10 minuter. Grädda i 10–12 minuter. Låt svalna på plåten.
    5. Mixa mandeln till smörkrämen. Tillsätt smör, florsocker och citronskal.
    6. Droppa i lite citronsaft, rosenvatten och eventuellt hushållsfärg. Mixa hastigt ihop allt. Ställ kallt så länge.
    7. Bred smörkräm på hälften av de helt avsvalnade kakorna. Lägg de andra delarna ovanpå.
    8. Förvara svalt. Kakorna går utmärkt att frysa.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 10 min
    9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben