Apelsindoftande morotssoppa med ingefärsyoghurt
Krämig och len i smaken och lättgjord. Ingefärsyoghurten är en smaksak, vill man inte servera den till soppan så går det bra att hoppa över. Som middagssoppa räcker soppan till 4 portioner, serverar man den som förrätt i småportioner räcker den till 10 portioner.
Ingredienser
1 gul lök
500 g morötter
Smör att steka i
2 potatisar, ca 200 g
1/2 kuvert saffran (à 1/2 g)
1 liter grönsaksbuljong
1 dl apelsinjuice
Salt
Peppar
Ingefärsyoghurt
Ca 1 tsk färsk ingefära
1 dl matyoghurt
Hackad gräslök eller persilja
Instruktioner
- Skala och hacka lök och morötter. Stek i smör i en kastrull.
- Skala potatisen och skär den i bitar. Lägg ner i kastrullen tillsammans med saffran när löken börjar ta färg. Fräs alltihopa ytterligare några minuter.
- Tillsätt buljongen och låt koka i ca 15 minuter under lock. Kör soppan i en matberedare eller med mixerstav tills den är slät. Rör i apelsinjuice. Smaksätt med salt och peppar.
- Ingefärsyoghurt:
Riv ner någon tesked färsk ingefära i matyoghurt och rör om. Ringla detta över soppan och strö på lite hackad gräslök eller persilja vid servering.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Jättegod soppa!