Apelsindoftande morotssoppa med ingefärsyoghurt

Serverar: 4 portioner

Krämig och len i smaken och lättgjord. Ingefärsyoghurten är en smaksak, vill man inte servera den till soppan så går det bra att hoppa över. Som middagssoppa räcker soppan till 4 portioner, serverar man den som förrätt i småportioner räcker den till 10 portioner.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 500 g morötter
  • Smör att steka i
  • 2 potatisar, ca 200 g
  • 1/2 kuvert saffran (à 1/2 g)
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1 dl apelsinjuice
  • Salt
  • Peppar
  • Ingefärsyoghurt
  • Ca 1 tsk färsk ingefära
  • 1 dl matyoghurt
  • Hackad gräslök eller persilja
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök och morötter. Stek i smör i en kastrull.
    2. Skala potatisen och skär den i bitar. Lägg ner i kastrullen tillsammans med saffran när löken börjar ta färg. Fräs alltihopa ytterligare några minuter.
    3. Tillsätt buljongen och låt koka i ca 15 minuter under lock. Kör soppan i en matberedare eller med mixerstav tills den är slät. Rör i apelsinjuice. Smaksätt med salt och peppar.
    4. Ingefärsyoghurt: Riv ner någon tesked färsk ingefära i matyoghurt och rör om. Ringla detta över soppan och strö på lite hackad gräslök eller persilja vid servering.

    Liknande recept

    3.5
    20 min
    4

    Kommentarer (1)

    modoc 4 december 2012

    Jättegod soppa!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben