Apelsinfilé med avokadokräm.

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Lättlagat och lite annorlunda, en lyckad smakkombination!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk smör
  • Saft av 1 apelsin
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk kummin
  • Dekoration
  • 1 apelsin
  • Avokadokräm
  • 2 avokador
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk pressad apelsinsaft
  • 2 msk hackad sötmandel
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingfiléerna i smöret. Häll över apelsinsaften och krydda med oregano och kummin. Låt filéerna puttra tills de är klara, ca 15 min. Lägg upp på tallrik och dekorera med tunna skivor av apelsin och finstrimlat apelsinskal.
    2. Avokadokräm: Skala avokadorna och ta ur kärnorna. Mixa avokado och crème fraiche i matberedare. Pressa i vitlök. Tillsätt apelsinsaften och kör några extra varv. Strö över mandel vid serveringen. Ris passar fint till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben