Hjortracks med bönsallad och avokadokräm

Serverar: 4 portioner

I det här receptet är det färdigkokta bönor.

Ingredienser

  • 800 g hjort- eller rådjursracks
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 kruka rosmarin
  • 2 msk smör
  • Bönsallad
  • 2 burkar kokta sojabönor
  • 3 morötter
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 påse bladspenat, 80 g
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • Rivet skal från ½ citron
  • Avokadokräm
  • 2 avokador
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Putsa köttet fritt från senor. Gnid in det med salt, peppar och rosmarin. Bryn köttet i smör och lägg i en ugnssäker form.
    3. Sätt in köttet i ugnen och låt stå till 48 graders innertemperatur.
    4. Bönsallad: Skölj bönorna i kallt vatten. Skiva morötterna tunt. Stek dem mjuka i oljan. Tillsätt bönorna och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt spenat och citronjuice. Strössla över citronskal vid servering.
    5. Avokadokräm: Skala och kärna ur avokadorna. Mixa dem slätt med yoghurt, citronjuice, salt och peppar i en matberedare eller med stavmixer.
    6. Låt köttet vila några minuter. Skär upp det och servera med avokadokräm och bönsallad.

    Liknande recept

    3
    10 min
    4-6
    1

    Kommentarer (1)

    mahlina 4 juni 2010

    Avokadokrämen var precis vad jag letade efter :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben