Citronkokt kycklingfilé med avokadokräm

Serverar: 4 portioner

En annorlunda smak på kyklingfile.

Ingredienser

  • 1 citron
  • 2½ dl hönsbuljong
  • 1 lagerblad
  • 3-4 timjankvistar
  • 4 kycklingfiléer
  • Ca 15 svarta oliver med kärnor
  • Avokadokrämen
  • 2 mogna avokador
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk flytand honung
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk sambal oelek
  • ½ dl gräddfil
  • Instruktioner

    1. Halvera och kärna ur och gröp ur avokadorna. Mixa med vinäger, honung, salt och sambal oelek. Rör i gräddfilen
    2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet på rivjärn och pressa ur saften. Koka upp citronsaften och buljongen med lagerblad och timjankvistar i en traktörpanna.
    3. Lägg i kycklingfiléerna och sjud under lock ca 15 minuter tills de är helt genom kokta, det vill säga tills köttsaften är klar utan rosa inslag.
    4. Tag upp och lägg kycklingfiléerna på ett serveringsfat. Häll över lite buljong och strössla över citronskalet och oliverna.
    5. Servera kycklingen med avokadokrämen. Ugnstekta rotsaker är gott till.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben