Apelsinglaserat revbenspjäll

Serverar: 4 portioner

Tjockskuret revbenspjäll som grillas eller ugnsteks ger ett saftigt och fint kött. Smaksättningen kan varieras på många olika sätt, t ex med färspressad, ingefärskryddad apelsinsaft som ger en frisk smak

Ingredienser

  • 1 kg tjockskuret revbenspjäll
  • 1 apelsin
  • Marinad
  • Saft av 2 apelsiner
  • 2 msk kinesisk soya
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Lägg revbenspjället i en ugnsäker form med den feta sidan upp. Skåra ytan i ett rut mönster. Blanda ingredienserna till marinaden och pensla köttet med den. Låt spjället stå svalt i ca 2 tim.
    2. Stek spjället i 175 grader. Låt det först steka ½ tim med den beniga sidan upp. Vänd därefter spjället och låt det steka vidare. Ös då och då med marinaden. Spjället är klart när köttet lossnar lätt från benen.
    3. Skölj apelsinen och skär den i tunna skivor. Dela skivorna på mitten. Ca 10 min innan spjället är klart garnerar du det med apelsinskivorna. Pensla eller ös med steksky och låt spjället steka klart. Sär upp spjället i skivor och servera.
    4. Servera spjället med kokt potatis och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben