Fru Rens rödkokta revbensspjäll (Hongshao Paigu)

Serverar: 2 portioner

Rödkokt är ett ord som brukar användas när soja är basen. Det ska vara en ljus soja, gärna japansk (faktiskt!). Notera att den krossade ingefäran bara ska ge smak åt anrättningen, inte ätas. Mängden revben kan tyckas snålt, men det beror på att kineserna nästan alltid äter flera små rätter i samma måltid.

Ingredienser

  • 750 g tunna revbenspjäll
  • Matlagningsolja
  • 3-4 cm ingefära, ca 30 g
  • 4 salladslökar
  • 6 vitlöksklyftor
  • 10-20 korn sichuanpeppar
  • Chilipasta eller sambal oelek - välj mängd efter sort och egna preferenser
  • 1 dl ljus soja
  • 1 tsk råsocker
  • Vatten
  • Instruktioner

    1. Hugg revbenen i portionsbitar, 3-4 cm. Skala och krossa ingefäran, hacka salladslök. Hetta upp olja i pannan. Lägg i salladslök, ingefära, sichuanpeppar, chilipasta och låt det fräsa i oljan någon minut.
    2. Lägg i revbenen och blanda med kryddorna och rör om. Häll på soja, råsocker och låt det koka i ett par minuter tills dess att sojan ändrar färg och får en rödbrun nyans.
    3. Tillsätt vatten så att det täcker 2/3-delar av revbenen. Låt det hela puttra under lock i fem minuter. Rör om då och då Ta av locket, låt det fortsätta puttra så att såsen reduceras, ca 15 minuter.
    4. När såsen blivit lite tjock och klibbig är det hela klart. Plocka upp klumparna av ingefära så ingen får för sig att stoppa dem i munnen.
    5. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben