Apelsinsallad med granatäpple och honungsyoghurt

Serverar: 6 portioner

Superenkel vinterdessert som lyser upp i mörkret.

Ingredienser

  • 5-6 apelsiner
  • 1 granatäpple
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk rå-/rörsocker
  • 3 dl matyoghurt 10 %
  • 2 msk flytande honung
  • Servering
  • Mandelpepparkakor
  • Instruktioner

    1. Skala apelsinerna med kniv, se till att det vita också skärs bort. Skär apelsinerna i skivor. Lägg skivorna lite omlott på ett stort fat.
    2. Knåda granatäpplet mot ett hårt underlag så att det knastrar. Dela det mitt itu och pilla ut kärnorna med gaffel. Blanda kanel och socker. Strö det och granatäpplekärnorna över apelsinerna.
    3. Rör ihop yoghurt och honung. Garnera lite av yoghurten och servera resten till. Bjud med pepparkakorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben