Apelsinsallad med valnötter

Serverar: 10 portioner

Perfekt på julbordet.

Ingredienser

  • Ca 5 dl blandad sallad
  • Ca ½ huvud isbergssallad
  • 2-3 apelsiner
  • Ca 1 dl valnötter
  • 1-2 msk flytande honung
  • Ca ½ dl russin
  • Dressing
  • 4 msk olivolja
  • Saft från 1 citron
  • ½ tsk italiensk salladskrydda
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Riv/dela isbergssalladen i inte alltför små bitar och blanda med övrig sallad. Skär av skalet på apelsinerna och skär ut skinnfria klyftor.
    2. Rosta valnötterna i en torr panna och ringla över honung. Lägg upp för att torka något. Blanda samman dressingen, smaka av med salt och peppar.
    3. Strax före servering blandas sallad, frukt, valnötter och russin ihop. Häll dressingen över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben