Apelsinsallad med valnötter
Serverar:
10 portioner
Perfekt på julbordet.
Ingredienser
Ca 5 dl blandad sallad
Ca ½ huvud isbergssallad
2-3 apelsiner
Ca 1 dl valnötter
1-2 msk flytande honung
Ca ½ dl russin
Dressing
4 msk olivolja
Saft från 1 citron
½ tsk italiensk salladskrydda
Salt
Svartpeppar
Instruktioner
Riv/dela isbergssalladen i inte alltför små bitar och blanda med övrig sallad. Skär av skalet på apelsinerna och skär ut skinnfria klyftor.
Rosta valnötterna i en torr panna och ringla över honung. Lägg upp för att torka något. Blanda samman dressingen, smaka av med salt och peppar.
Strax före servering blandas sallad, frukt, valnötter och russin ihop. Häll dressingen över.
Liknande recept
Pasta med kakao och en sås med valnöt och fetasost
20 min
3-4
Gorgonzolafilé med valnötter
4.3
40 min
2
3
Knäckig vinbärspaj med valnötter
5
12
1
Brownie med marshmallows/ valnötter
1
Pärontosca med valnötter
5
30 min
4-5
Brie med portvin och valnötter
4
1
Plommonkaka med portvin och valnötter
4.5
15
1
Apelsinsallad
15 min
4
Kunglig apelsinsallad
30 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!