Apelsinsoppa med exotiska frukter

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Frisk soppa fylld av nyttigheter. En alldeles förträfflig soppa att servera under vinterhalvåret när vi behöver extra vitaminer.

Ingredienser

  • 6 dl apelsinjuice
  • 2 msk potatismjöl
  • 0,5 dl vatten
  • 2,5 msk florsocker
  • 4 kiwi
  • 1 mango
  • 7 physalis
  • 0,5 l vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Montera citruspressen på din köksmaskin. Pressa apelsiner så att det blir 6 dl juice.
    2. Blanda ut potatismjölet i vattnet. Häll apelsinjuicen i en kastrull och koka upp. Häll i vattnet med potatismjölet under omrörning precis när apelsinjuicen kokar.
    3. Ta kastrullen från värmen och låt den sedan bli kall. Antingen i vattenbad eller i kylskåpet. Smaka av med florsocker.
    4. Häll upp soppan i en stor skål eller i tallrikar. Skala kiwi och mango och skär frukterna i klyftor. Dela physalisfrukterna. Lägg ner frukterna i soppan.
    5. Servera gärna soppan med vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    robbz 19 juni 2009

    Oj... den här var oväntad... och välkommen... Vilken underbar idé... Tackar!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben