Apelsinsoppa med kiwi

Serverar: 3 portioner

En lätt och svalkande fruktsoppa är många gånger den perfekta avslutningen på en mäktig middag. Istället för söta pulversoppor gör du här snabbt och lätt en mycket fräsch soppa på egen hand.

Ingredienser

  • 4 dl vatten
  • 1 msk potatismjöl
  • 1½ dl koncentrerad apelsinjuice
  • 2-3 msk strösocker
  • 2 kiwifrukter
  • 2 apelsiner
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och potatismjöl under ständig omrörning och låt koka 6-8 sekunder. Ta kastrullen av värmen och låt redningen kallna, ca 10 minuter.
    2. Tillsätt apelsinjuice och strösocker. Rör om soppan väl och låt den kallna helt.
    3. Skala kiwin och apelsinerna och skär dem i tunna skivor. Häll upp soppan i portionsglas och lägg frukten vackert i dem.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben