Apelsintårta

Serverar: 8-10 portioner

mmm

Ingredienser

  • 200 g nötter, gärna olika sorter
  • 1 dl Dansukker Farinsocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj
  • 75 g smör eller margarin
  • 50 g choklad
  • Fyllning
  • 1 burk kesella
  • 3 msk Dansukker Florsocker
  • 1 dl apelsinjuicekoncentrat
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 mskl Dansukker Gelésocker Multi
  • Garnering
  • 1-2 obesprutade apelsiner
  • chokladbitar till kanten, valfri sort
  • Instruktioner

    1. Hacka nötterna. Smält matfettet. Blanda samman nöthacket, de båda sockersorterna och fettet. Tryck ut blandningen i en springform. Låt stelna. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad och pensla eller bred över bottnen. Låt stelna.
    2. Vispa samman kesella, florsocker och juicekoncentrat. Vispa grädde och gelésocker och vänd ner i kesellablandningen. Tag kakan ur formen och garnera med chokladbitar runt kanten. Skölj apelsinerna och skär dem i tunna skivor som läggs uppe på kakan.
    3. Apelsinjuicekoncentratet kan ersättas av annan smak och apelsinerna av annan frukt eller bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben