Fryst apelsintårta

Serverar: 9 portioner

Tid: 40 minuter

Istället för digestivekex använder vi krossade pepparkakor och citronen är utbytt mot apelsin. Även om den innehåller en del fett, känns den otroligt uppfriskande och är en perfekt avrundning på julaftonsmiddagen. Ett måste i år!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 apelsin
  • 2 dl crème fraiche
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 5 pepparkakor
  • Instruktioner

    1. Ta fram tre bunkar. Vispa äggvitor med en elvisp hårt i den ena. Blanda äggulorna med socker, vaniljsocker, rivet skal och saft från apelsinen samt crème fraiche i den andra. Vispa vispgrädde relativt hårt i den tredje.
    2. Blanda ner grädden i äggulesmeten och vänd till sist ner äggvitorna.
    3. Häll över smeten i en springform (ca 24 cm i diameter) och riv över pepparkakorna. Ställ formen i frysen i minst 4 timmar.
    4. Ta fram tårtan en stund innan servering och garnera gärna med skivade apelsiner!

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben