Apelsintårta med marsipan

God och inte alltför söt tårta

Ingredienser

  • Botten
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Rivet apelsinskal av 1 apelsin
  • Fyllning och garnering
  • 500 g marsipan
  • Gul karamellfärg
  • 1 förpackning chokladmousse med crisp 2 påsar
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl marsánsås kokbar
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 ask noblessechoklad med apelsinsmak
  • Instruktioner

    1. Smörj och bröa en rund form som rymmer 2 ½ liter. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser,vänd ner i äggsmeten och rör försiktigt. Riv ner apelsinskalet. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen va 40 min. Ta ut och låt svalna.
    2. Vispa ihop marsánkrämen och låt svalna. Vispa ihop chokladmoussen och ställ kallt. Vispa grädden ganska fast.
    3. Färga marsipanen till önskad färg. Kavla ut till ett lock som täcker tårtan.
    4. När kakan svalnat dela den i 3 bottnar,det översta tunt.
    5. Bred marsánkräm på det nedersta och lägg på nästa botten. Bred ut chokladmoussen och lägg på den sista botten. Bred grädde runt,på kanter och ett ganska tjockt lager överst. Lägg på marsipanlocket försiktigt och ta bort överflödig massa.
    6. Garnera med noblesseskivor som du "limmar" med grädde.
    7. Obs! För att fukta tårtan kan man pressa apelsin på bottnarna när man lägger ihop den.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben