Tips! Gör dubbel sats och grädda i två långpannor.
Ingredienser
Tårtbotten
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Apelsinkräm
2½ dl strösocker
100 g margarin
2 ägg
2 apelsiner, saft och rivet skal
2 dl vispgrädde
Instruktioner
Vispa ägg och socker, blanda mjölsorterna med bakpulver och rör ner.
Häll smeten i en rund form med löstagbar botten och grädda kakan i 175 grader ca 30 minuter
Till apelsinkrämen: Rör ihop saft och skal av apelsinerna, socker och margarin i en kastrull.
Hetta upp tills smöret smält. Vispa upp och tillsätt äggen. Sjud under omrörning tills krämen blir tjock och blank. Låt den kallna. Vispa upp grädden och rör i den försiktigt.
Dela kakan i två eller tre bottnar och lägg ihop med apelsinkrämen emellan