Läcker apelsintårta till sommarbuffén

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

Tips! Gör dubbel sats och grädda i två långpannor.

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Apelsinkräm
  • 2½ dl strösocker
  • 100 g margarin
  • 2 ägg
  • 2 apelsiner, saft och rivet skal
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker, blanda mjölsorterna med bakpulver och rör ner.
    2. Häll smeten i en rund form med löstagbar botten och grädda kakan i 175 grader ca 30 minuter
    3. Till apelsinkrämen: Rör ihop saft och skal av apelsinerna, socker och margarin i en kastrull. Hetta upp tills smöret smält. Vispa upp och tillsätt äggen. Sjud under omrörning tills krämen blir tjock och blank. Låt den kallna. Vispa upp grädden och rör i den försiktigt.
    4. Dela kakan i två eller tre bottnar och lägg ihop med apelsinkrämen emellan
    5. Garnera efter tycke och smak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben