Aprikoscocktail med nötblandning

Serverar: 4 portioner

Gott!

Ingredienser

  • Aprikosröra
  • 2 burkar avrunna aprikoser spar lagen
  • 1 burk mascarpone alt 250 g crème fraiche
  • 1 vaniljstång
  • Ev. lite likör
  • Digestive nötblandning
  • 125 g socker
  • 100 g grovt smulad LU Digestive
  • 50 g mandelflarn
  • Instruktioner

    1. Smält sockert i en stor panna, låt det bli gyllenbrunt och vänd snabbt i Digestive och mandelflarn, rör om och bred sedan ut nötmassan på ett bakplåtspapper.
    2. Låt nötmassan stelna och bryt den sedan i mindre bitar.
    3. Blanda ihop mascarpone och vaniljen.
    4. Varva aprikoser, mascarpone krämen och nötblandningen i ett glas
    5. Smaksätt aprikoslagen med likör och droppa den över desserten.

    Liknande recept

    20 min
    20
    2

    Kommentarer (1)

    bikbok 29 oktober 2009

    Tack för flera fina recept :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben