Aprikosfylld chokladvåffla

Serverar: 4 portioner

Annorlunda våfflor blir det med kakao i smeten, till dessa våfflor - gör en aprikoskräm med bl.a. crème fraiche och färskost.

Ingredienser

  • 1 påse (210 g) mix för frasvåfflor (1 paket innehåller 2 påsar)
  • 1½ dl vatten
  • 50 g smält smör
  • ½ dl kakaopulver
  • Aprikoskräm
  • 2 dl crème fraiche
  • 100 g färskost
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • 2 färska aprikoser el 4 konserverade aprikoshalvor
  • 1 msk florsocker
  • Ev. färskt kryddgrönt
  • Instruktioner

    1. Tillaga våffelsmeten enl anvisning på förpackningen men med tillsats av kakaopulver
    2. Aprikoskräm: Vispa crème fraichen så att den blir tjock och tillsätt färskost och hälften av aprikosmarmeladen.
    3. Dela våfflorna i hjärtan. Lägg samman dem två och två med spritsad aprikoskräm emellan. Spritsa en klick av resterande aprikoskräm på översta våfflan. Lägg en halv aprikos på varje portion. Pudra över lite florsocker och lägg ev på lite kryddgrönt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben