Frasiga chokladvåfflor

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 dag 4 minuter

Inte lätta att göra precis.

Ingredienser

  • 4 ¾ dl (285 g) vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 25 g kakaopulver
  • 1 tsk salt
  • 1 påse torrjäst (7 g)
  • 85 g osaltat smör
  • 150 g mörk choklad, hackad
  • 3 ¾ dl mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg, gula och vita separerade
  • Till servering
  • Varm chokladsås och glass
  • Instruktioner

    1. Börja kvällen innan med att sikta ned mjöl, socker, kakaopulver, salt och torrjäst i en stor skål. Lägg smöret och 50 g av chokladen i en kastrull och låt smälta på svag värme. Rör sedan ned mjölken och vaniljsockret.
    2. Vispa ned mjölkblandningen i den varma chokladen. Häll sedan över smeten i en stor bunke och täck med plastfilm. Låt stå i rumstemperatur över natten.
    3. Nästa dag: Vispa ned äggulorna i den jästa smeten och rör sedan ned resten av den hackade chokladen. Vispa äggvitorna till hårt skum i en skål. Vänd försiktigt ned i smeten med en metallsked.
    4. Värm upp det lätt smorda våffeljärnet. Beroende på våffeljärnets storlek häller man ungefär 1¼ dl smet i varje fack. Grädda tills våfflorna är frasiga, cirka 4 minuter.
    5. Servera våfflorna delade i halvor så den smälta chokladen kan sippra fram, ringla varm chokladsås över och avnjut våfflorna tillsammans med glass.

    Liknande recept

    4.1
    20 min
    30
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben