Chokladvåfflor med björnbärs och mascarponekräm

Mumsigt!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk socker
  • 1 krm salt
  • 50 g blockchoklad grovt riven
  • 3 msk smör eller
  • Margarin smält
  • Mascarponekräm
  • 200 g frysta eller färska björnbär
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 250 g mascarpone
  • Instruktioner

    1. Börja med mascarponekrämen. Lägg björnbären i en kastrull tillsammans med sockret. Låt koka samman några minuter och sedan svalna en aning. Rör ihop björnbären med mascarponen.
    2. Vispa äggen lätt och blanda i gräddfilen, vispa ihop och tillsätt sedan de torra ingredienserna, chokladen och det smälta avsvalnade fettet.
    3. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen väl med smält fett till första omgången, sedan behöver den knappt smörjas. Lägg på 0,75-1 dl smet, bred ut den något och grädda våfflorna gyllenbruna. Lägg dem var för sig på galler.
    4. Servera chokladvåfflan med mascarponekrämen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben