Helgrillad aprikosfylld fläskkarré med rub

Serverar: 4 portioner

Gott nu till sommaren på grillen.

Ingredienser

  • 1 ½ kg fläskkarré i bit med ben
  • Fyllning
  • 100 g torkade aprikoser
  • 50 g valnötter
  • 1 kruka färsk salvia
  • Kryddblandning (rub)
  • 1 ½ msk salt
  • 1 krm svartpeppar,gärna nymalen
  • 1 tsk torkad salvia
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 2 tsk Colemans senapspulver
  • 1 tsk vitlök, rostad
  • Glaze
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 1 dl honung
  • ½ dl balsamvinäger
  • ¼ dl soja
  • 2 vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Gör kryddblandningen och gnid in köttet med den. Hacka aprikoserna och vitlöksklyftorna till glazen och lägg dem i en kastrull. Tillsätt honung, balsamvinäger och soja. Koka upp och låt koka i 5 minuter.
    2. Om det verkar för tjockt, späd med lite vatten. Låt svalna och mixa med en stavmixer. (Använd bägaren till mixern för det skvätter annars).
    3. Hacka aprikoserna och valnötterna samt den färska salvian till fyllningen. Skär en ficka längs benet i karrén, och tryck i så mycket som möjligt av fyllningen. Sätt i en matlagningstermometer i köttet. Grilla indirekt under lock. Pensla köttet då och då med glazen.
    4. När innertemperaturen är 70º är köttet färdigt. Låt det vila i 5-10 minuter innan det skärs upp.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5
    4.6
    3 h 30 min
    7-10
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben