Helgrillad fläskkarré med balsamicoglaze

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Helgrillat kött blir saftigt och gott, smakerna kommer fram när köttet grillas i lugn och ro.

Ingredienser

  • 1 kg fläskkarré (hel bit)
  • Balsamicoglaze
  • ½ dl japansk soja
  • ½ dl Zeta Balsamvinäger Sigillo Rosso I.G.P
  • 2 vitlöksklyftor finrivna
  • 1 msk Zeta Vitvinsvinäger
  • 1 msk Zeta Olivolja
  • 2 msk flytande honung
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra köttet. Grilla på indirekt värme under lock till en innertemperatur på 70°, (det tar ca 1 timme). Vänd flera gånger under grillningen.
    2. Koka under tiden ihop glazen och låt svalna. Lyft upp köttet och sprid ut kolen under gallret. Pensla med glaze i omgångar och grilla så att köttet får en fin yta. Servera köttet i skivor tillsammans med potatissallad.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5
    4.6
    3 h 30 min
    7-10
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben