Aprikostårta till påsk

Serverar: 7-10 portioner

Tid: 25 minuter

Den här snabba lilla tårtan är väldigt enkel att göra om du har en låg plåtform med en fördjupning, som du sedan fyller med fyllningen. Jag kallar den också "Punschtårta".

Ingredienser

  • 1,5 dl socker
  • 2 ägg
  • 75 g margarin
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/8 tsk salt
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2-3 msk punsch
  • Fyllning
  • 0,5 paket färdig vaniljvisp
  • 0,5 burk inlagda aprikoshalvor
  • Ev några klasar djupfrysta röda vinbär
  • Till formen
  • Margarin
  • 1 msk grahamsmjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Gör iordning formen, du kan med handen bre margarin i varje "veck" i formen och sen skaka om med en msk grahamsmjöl, så att det fastnar överallt.
    2. Vispa 1,5 dl socker med 2 ägg pösigt. Skiva ned det kalla margarinet med en osthyvel i smeten, vispa hastigt ihop det. Tillsätt bakpulver, vetemjöl , salt och sist punsch.
    3. Häll över smeten i formen och grädda i 10 min. Kolla att kakan ej bränns, för det går snabbt med punsch i smeten.
    4. Stjälp upp kakan på ett tårtpapper eller gör ett själv av smörpapper, t.ex. utklippt till en påskhare. Ett kakfat i glas på fot gör sig bra. Fyll fördjupningen i kakan med vaniljvisp, som du vispat och sedan aprikoshalvorna med den runda sidan uppåt i flera varv, så att hela ytan täcks, dekorera ev med några röda vinbärsklasar. Utsökt god till ditt eftermiddagskaffe.

    Liknande recept

    3
    1 h 30 min
    10-12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben