Mördegskakor till påsk

...du kan även använda kakorna en och en utan fyllning. Gör ett hål i några av dem och använd dem till att hänga i påskriset.

Ingredienser

  • 4 ¼ dl vetemjöl
  • 50 g mald mandel
  • 2 dl Dansukker Farinsocker
  • 1 msk Dansukker Vaniljsocker Fairtrade
  • 1 ägg
  • 150 g rumstempererat smör eller margarin
  • Fyllning
  • 200 g choklad av hög kvalitet, vit eller ljus
  • 50 g smör eller margarin
  • Garnering
  • 5 dl Dansukker Florsocker eller Rörsocker Flor eller Flor med chokladsmak
  • 1 msk flytande margarin eller olja
  • 2 msk vatten, saft eller juice
  • Instruktioner

    1. Arbeta samman samtliga ingredienser till degen. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i minst 30 minuter.
    2. Kavla ut degen på mjölat bakbord till 2-3 mm tjocklek. Ta ut kakor med hjälp av mått.
    3. Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 175 grader i cirka 15 minuter.
    4. Låt svalna på galler. Smält matfettet i en gryta. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i det smälta matfettet.
    5. Smält på svag värme. Låt svalna i en timme innan chokladen vispas kraftigt med elvisp.
    6. Fördela fyllningen på hälften av kakorna. Lägg en kaka ovanpå. Blanda samman ingredienserna till glasyren. Garnera kakorna. Använd din fantasi.
    7. Tips: Du kan även använda kakorna en och en utan fyllning. Gör ett hål i några av dem och använd dem till att hänga i påskriset.

    Liknande recept

    3
    1 h 30 min
    10-12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben