Mördegskakor med lavendel

Serverar: 12 portioner

Lavendel i kakor? Hm. Värt att pröva i varje fall. Har hört att det skall vara gott.

Ingredienser

  • 55 g råsocker, plus extra att strö över
  • 1 tsk hackade lavendelblad
  • 115 g smör, rumsvarmt
  • Finrivet skal av 1 citron
  • 175 g vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Kör socker och lavendelblad i en matberedare tills lavendeln är mycket finhackad. Tillsätt sedan smör och rivet citronskal och kör till en ljus och luftig deg. Lägg den i en stor skål, sikta ner mjölet och arbeta ihop till en fast deg.
    2. Lägg degen på ett ark bakplåts- eller smörpapper och lägg ett nytt ark papper ovanpå. Pressa ner degen försiktigt med en brödkavel och kavla ut den till 3-5 mm tjocklek. Ta bort det översta papperet och ta ut runda kakor med ett kakmått, 7 cm i diameter. Knåda ihop och kavla ut degresterna och ta ut fler kakor.
    3. Lyft över kakorna på en smörad bakplåt. Nagga dem med en gaffel och grädda dem i 150° varm ugn i 12 minuter eller tills de är ljust gyllenbruna. Låt kakorna svalna på bakplåten i 2 minuter och därefter kallna på ett bakgaller. Pudra över råsocker medan kakorna fortfarande är varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben