Vit chokladcréme med lavendel och konjaksfikon

Serverar: 8 portioner

Dessert

Ingredienser

  • Chokladcréme
  • 300 gram vit choklad , grovt hackad
  • 0,5 dl grädde
  • 2 msk konjak
  • 1 msk lavendelblommor
  • 1 st vaniljstång
  • 2 st äggula(or)
  • Lavendel och cognacs fikon
  • 12 st fikon
  • 2 dl vatten
  • 0,75 dl socker
  • 1 st vaniljstång
  • 2 msk lavendelblommor
  • 1 st citronskal, rivet, (citron peel)
  • 6 cl konjak
  • Instruktioner

    1. Chokladcréme Värm grädde tillsammans med lavendel, vanilj och cognac. Sila av och tillsätt äggula under vispning till gulan koagulerat något.
    2. Ta av från spisen och smält ner chokladen i gräddblandningen.
    3. Vispa ihop och fyll 8 glas. Ställ in i kylen och låt stelna i minst 2 timmar. Denna görs med fördel 1 dag innan.
    4. Lavendel och konjaksfikon Gör en lag av vatten, socker, vanilj, lavendel och citronskal. Låt allt koka ihop en aning innan det är dags att tillsätta fikonen.
    5. Sjud fikonen på låg värme i ca 5 min låt därefter lag och fikon svalna.
    6. Tillsätt konjak och låt fikonen med fördel stå och dra i minst ett dygn. Kan även serveras samma dag.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    ohm02 9 januari 2009

    Hej, det har smugit sig in ett fel i det här receptet, det ska vara 5 dl grädde, annars blir det inte bra, jag har testat :-).

    Lilljeppe 9 januari 2009

    På tasteline står det 0,5 dl grädde. Måste testas inom snar framtid om det blir bra eller ej.

    Teresa58 22 november 2012

    Hm, men hur skulle krämen annars räcka till 8 personer om man använde bara 0.5 dl grädde? Kommer att testa detta snart...med 5 dl såklart!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben